Sport

NBA: Presudio mu Denver - Doc Rivers više nije trener LA Clippersa

Piše: PolitikaPlus

Doc Rivers više nije trener NBA momčadi Los Angeles Clippersa koje su u polufinalu Zapadne konferencije, iako su u seriji vodili 3-1, eliminirali nakon preokreta Denver Nuggets.

Vijest je otkrio sam 58-godišnji Rivers koji se na Twitteru zahvalio momčadi i navijačima na podršci.

"Doc je bio sjajn trener za Clipperse, nevjerojatan ambasadori stup snage tijekom teških vremena", objavio je predsjednik Clippersa Steve Ballmer. "On je pobijedio u velikom broju utakmicai psitavio je temelje za ovu momčad."

Clippers su objavili da je raskid suradnje s Rivers sporazuman.

Rivers, koji je 2013. došao iz Bostona, proveo je sedam sezona u Clippersima koje je odveo do doigravanja u čak šest sezona. Ove godine su se, nakon što su doveli Kawhija Leonarda i Paula Georgea, nadali i finalu.

Kada sam preuzeo ovaj posao moj je cilj bio stvoriti ovaj pobjednički košarkaški program u kojeg bi igrači voljeli doći i s njim osvojiti prvenstvo", napisao je na svo  tweeteru Rivers. "I iako sam uspio ostvariti većinu svojih ciljeva sve ih ipak neću moći vidjeti".

Rivers je imao omjer pobjeda i poraza 356-208 u sedam sezona , a do drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije je stigao tri puta.

Ove sezone su Clippersi imali omjer 49-23 što je četvri najbolji rezultat u povijesti momčadi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NBA, KOŠARKA, DOC RIVERS