Hrvatska

MILANOVIĆ: Ja i dalje naivno vjerujem da premijer nije znao, ali to je problem

Marijana Puljak i Dalija orešković - "To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne dajem na važnosti"

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik RH Zoran Milanović nalazi se u Bjelovaru u povodu Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Ponovno je odgovarao na pitanja novinara vezano za istragu u aferi Janaf.

Kaže da se sjetio kad je bio u famoznom Klubu.

"To je bilo dva dana nakon potresa. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom konketsu. Ja sam bio jako davno,Ja i dalje vjerujem naivno da premijer nije znao, a to je ozbiljan problem ako on nije znao, a to je manji problem. Ne mogu čovjeka na silu odvesti na razgovor, ne mogu sinove, kamoli premijera", kazao je predsjednik.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom. "Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek - vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom", rekao je Milanović.

Smatra i da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac. "Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali", rekao je Milanović.

Upitan da komentira današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković, kazao je: 'To ću preskočiti, da tim samodopadnim i zavidnim osobama ne bih davao na važnosti. Parafrizirat ću nešto iz pučke mitologije - 'drumovi će poželjeti Turaka, ali Turaka više biti neće'. Sabor će poželjti Pernara, kakvih provokatora sve ima', rekao je.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, janaf