Zagreb

STIŽU NOVE MJERE: Šostar - očekujem 200 novozaraženih i preko 600 u samoizolaciji. Predlažemo maske na otvorenom

Piše: PolitikaPlus

Drugi dan zaredom Zagreb postavlja rekord po broju novozaraženih. Ima li grad rješenje za ovu situaciju?

Jednostavnog rješenja nema jer nema žarišta koje bi se gasilo. Zvonimir Šostar kaže da situacija još nije izmakla kontroli, ali je na najboljem putu. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu u petak navečer bilo je "stotinjak mladih, nema distance, nema maske", kaže Šostar te ističe: "Čudimo se, a ne poštujemo mjere", ističe Šostar za Dnevnik Nove TV.

Ravnatelj očekuje da će se i sutra srušiti neslavni rekord.

'Ja očekujem  200 novozaraženih i preko 600 u samoizolaciji. Situacija je ozbiljna, virus nije oslabio. Brine me kao liječnika što je sve više starijih oboljelih', kaže Šostar te ističe da je vrijeme za nove mjere. U ponedjeljak krećemo s prijedlogom novih mjera, to su maske na otvorenom. Maska nije problem da se nosi kontinuirano. Italija je uspjela suzbiti drugi val maskama', rekao je Šostar.

Ova eksplozija u Zagrebu je samo rezultat naše nediscipliniranosti i neodgovornosti', kaže ravnatelj Zavoda.

'Očito se mora krenuti s kažnjavanjem'

Šostar kaže da novi lockdown ne dolazi u obzir jer gospodarski država to ne bi mogla izdržati.

'Ali očito će se morati brzo krenuti s oštrijim mjerama, dakle s kažnjavanjem onih koji se ne pridržavaju mjera jer im to omogućava Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti', rekao je Šostar te zaključio kako bi on nenošenje maske kažnjavao s 300 do 400 kuna, nakon čega, vjeruje, ne bi više bilo ljudi koji se ne pridržavaju mjera.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zvonimir šostar, maske, koronavirus, grad zagreb