Regija

BIH: U Sarajevu od četvrtka maske obvezne i na otvorenome, kazne 2000 kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na području Sarajeva od četvrtka se uvodi mjera obveznog nošenja zaštitnih maski i na otvorenome kako bi se pokušalo zaustaviti širenje koronavirusa među stanovništvom, odlučio je u srijedu krizni stožer Sarajevske županije.

"Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obvezno u zatvorenom i na otvorenom prostoru za sve osim sportaša na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu", stoji u priopćenju dostavljenom medijima u večernjim satima.

Ova odluka bit će na snazi sve do 31. prosinca.

Glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić potvrdio je kako će policajci nadzirati poštivanje ove mjere. Pozvao je sve da ih poštuju upozoravajući kako je prekršitelje propisana kazna od 500 konvertibilnih maraka (dvije tisuće kuna).

Nošenje zaštitnih maski na otvorenome naloženo je nakon što su u proteklim danima naglo povećane brojke koja pokazuju broj novozaraženih a rekord je dosegnut baš u srijedu kako su u cijeloj zemlji potvrđena čak 482 nova slučaja.

U Sarajevu je od utorka potvrđen 81 novi slučaj a dodatna testiranja provedena u popodnevnim satima na Kliničkom centru u Sarajevu otkrila su još 42 zaražene osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MASKE, BIH