Zagreb

UTRKA: Marko Bićanić pobjednik 19. ultramaratona Zagreb-Vukovar

Piše: PolitikaPlus

 Marko Bićanić pobjednik je 19. ultramaratona Zagreb-Vukovar koji se pod nazivom "Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" održao u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su u rujnu i listopadu 1991. iz Zagreba krenuli u Vukovar braniti od agresora taj grad i Hrvatsku.

U cilj na Ovčari kod Vukovara Bićanić je stigao u ukupnom vremenu 30:38:55, drugi je bio Alexey Belosludsev s ukupnim vremenom 32:54:26, a treći Mario Štiftar s ukupnim vremenom 38:48:69.

Po dolasku na Ovčaru organizatori i natjecatelji položili su vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja odajući počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Ultramaraton Zagreb-Vukovar, dug 344,1 kilometar, jedan od težih u ovom dijelu Europe, trčao se od 13. do 17. listopada kroz pet dionica i to Zagreb-Ivanić Grad (50, 6 km), Ivanić Grad-Novska (70 km), Novska-Slavonski Brod (90,5 km), Slavonski Brod-Osijek (84 km) i Osijek-Ovčara (47km).

Organizator ultramaratona Zagreb-Vukovar je Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba, a pokrovitelj Grad Zagreb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARATON, UTRKA