Hrvatska

VARAŽEDIN: Varaždinska bolnica zapošljava medicinske sestre i njegovatelje na 60 dana

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Općoj bolnici Varaždin nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata zbog Covida-19 i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad, pa se hitno zapošljavaju medicinske sestre i njegovatelji na 60 dana, priopćili su u petak iz bolnice.

 Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da imaju 74 pacijenta hospitalizirana zbog Covid-19 bolesti, s teškom kliničkom slikom.

 „Šestero je u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostali su na kisiku, s time da smo pet pacijenata premjestili na našu drugu lokaciju za liječenje COVID-19 pacijenata, u Klenovnik”, dodao je.

 Ravnatelj Kudelić također je izvijestio da su „iz stroja izbačena“ 122 djelatnika bolnice – 62 pozitivna na koronavirus i 60 u samoizolaciji – a oko polovice tog broja su medicinske sestre.

 Zbog nedostatka medicinskog kadra, Opća bolnica Varaždin obratila se Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom specijalizanata varaždinske bolnice koji su na specijalističkom usavršavanju u klinikama u Zagrebu te medicinskih sestara.

 Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja bez natječaja na razdoblje od 60 dana, i to zapošljavanja medicinskih sestara i njegovatelja, Opća bolnica Varaždin pozvala je sve nezaposlene medicinske sestre sa srednjom školom i prvostupnice da se jave na adresu elektroničke pošte [email protected]

 Opća bolnica Varaždin za pomoć se obratila i Sveučilištu Sjever, koje u Varaždinu educira medicinske sestre i fizioterapeute. Pozvali su studente da se pridruže u radu svojim budućim kolegama u bolnici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MEDICINSKO OSOBLJE, VARAŽDIN