Hrvatska

ANDREJ PLENKOVIĆ: Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu

Piše: PolitikaPlus

U povodu blagdana Svih svetih predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijence i zapalio svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj kod "Zida boli", Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

- Došli smo iskazati počast svima kojih nema više među nama, posebno hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu. Vjerujemo da će i ovaj blagdan u posebnim okolnostima će proći na najprimjereniji način uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je preporučio HZJZ - poručio je premijer Andrej Plenković.

Upitan zašto nije išao na groblje s predsjednikom Zoranom Milanovićem Plenković je odgovorio kako su imali svoj plan a s predsjednikom preko medija će se teško dogovoriti.

Plenković je kratko komentirao situaciju s koronavirusom:

- Cijeli zdravstveni sustav je unatoč velikim naporima kojima su izloženi zdravstveni djelatnici u stanju obavljati i ostale funkcije - poručio je.

- Drago mi je da ćemo kao i svih ovih godina biti u Vukovaru 18. studenog kojeg je naša vlada učinila neradnim danom. Drago mi je da je jučer dovršen i otvoren vukovarski Vodotoranj, simbol obrane Vukovara - poručio je premijer i naglasio kako će i tamo biti poštivane epidemiološke mjere.

Što se tiče mjera i uvođenja policijskog sata

Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu. Jedan od koalicijskih partnera je spomenuo tu mogućnost, zbog sličnih mjera u drugim zemljama. Bitna je odgovornost svakog pojedinca. Jesenji val je snažan kao što smo najavili na proljeće, to smo očekivali i zato smo htjeli da izbori budu u trenutku kad je epidemija na najnižem stupnju da učinimo sve za stabilnost države. A sad pratimo što se događa u drugim zemljama, situacija je ozbiljna, svjesni smo toga. Sukladno stupnju zaraze takve uvjete imamo, u smislu karantene.'

O izjavama predsjednika države Zorana Milanovića u petak rekao je: 'Nemam vremena njega komentirati.'

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, ANDREJ PLENKOVIĆ