Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 840 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u posljednja 24 sata zabilježio je 840 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u domova za starije zaražen je 21 korisnik i jedna je korisnica umrla, izvijestila je u subotu Služba za informiranje Grada Zagreba. 

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1511 testiranja na SARS-CoV-2, a epidemiolozi su zabilježili 840 novooboljelih osoba.

Epidemiološka anamneza kod 243 osobe za sada je negativna, 305 novoboljelih su kontakti od prije pozitivnih osoba, navodi se u priopćenju.

Kod 11 je osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, 22 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije, a za 57 osoba obrada je još u tijeku. Kod 21 osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, kod dvije tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama, dvije su osobe doputovale iz Rumunjske i BiH, a kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Kod pet osoba obrada je završena od strane izabranih liječnika obiteljske medicine, dodaju.

Od 840 novooboljelih, epidemiolozi su uspješno kontaktirali 669 osoba, dok na epidemiološku obradu čekaju 2.224 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 804 osobe. 

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 21 korisnika, jedne zdravstvene i jedne nezdravstvene djelatnice, a umrla je jedna korisnica. U jednom je Domu za djecu novooboljela zdravstvena djelatnica.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod devet učenika i jednog asistenta u nastavi osnovnih škola te 24 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 220 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 479 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 28 osoba.

Na području Zagreba trenutno  je 4.162 aktivna slučaja zaraze, a 7.424 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS