Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio kino-ulaznice za avanturističku fantaziju JEDNOM DAVNO

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 16. 11. do 12.00 sati portal politika+ i „Editus d.o.o.“ organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju 3X2 kino-ulaznice za avanturističku fantaziju JEDNOM DAVNO (COME AWAY) za jedan od multipleksa „CineStar“ u Hrvatskoj: Zagreb: Branimir centar, Avenue Mall, Arena IMAX, Zadar, Vukovar, Varaždin, Split: Joker i 4DX Mall of Split, Slavonski Brod, Rijeka, Pula, Osijek i Dubrovnik i/ili „Cineplexx“ u Hrvatskoj: City Center One East Zagreb i City Center One East Split u kojima se prikazuje predmetni film:. Dobitnici moraju osvojene kino-ulaznice iskoristiti isključivo od PONEDJELJKA 16. 11. do ČETVRTKA 19. 11. ove godine za bilo koju predstavu u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ osim u Gold Class, IMAX, 4DX i/ili MD4X dvoranama. Link na najavu filma je: https://www.blitz-cinestar.hr/ cinestar/jednom-davno/7411/ 20201110.

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU; Ana Bitanga Split, Ivanka Ivas Zagreb i Sara Laco Osijek.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ bi željeli pogledati film.

 

Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici osvojene kino-ulaznice mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“, za regularne dvorane (dakle, ne Gold Class, IMAX i/ili 4DX dvorane u multipleksima „CineStar“, odnosno MD4X dvoranu u multipleksima „Cineplexx“) od PONEDJELJKA 16. 11. do ČETVRTKA 19. 11. 2020. godine.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumica koja je u avanturističkoj fantaziji JEDNOM DAVNO utjelovila lik Rose Littleton?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com.

 

JEDNOM DAVNO (COME AWAY)

Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2020.

Redateljica: Brenda Chapman

Glumci: David Oyelowo, Anna Chancellor, Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi

Žanr: avantura, drama, fantazija

Trajanje: 94 minute

Producentske tvrtke/Distributer: Relativity Media/Endurance Media/Editus d.o.o.

 

Prije nego je Petar postao Pan i prije nego je Alisa otišla u Zemlju Čudesa.

Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter i osmogodišnja Alice (Reece Yates, Jordan Nash i Keira Chansa) uživaju u djetinjstvu u Engleskoj kasnog 19. stoljeća. Najviše se vole igrati u obližnjoj šumi i vlastitom vrtu. Njihovi roditelji Jack (David Oyelowo) i Rose Littleton (Angelina Jolie) odgajaju ih i potiču slobodan duh i bujnu maštu. No njihovo djetinjstvo nasilno prekida tragična smrt Davida, koji se utapa za vrijeme dječje igre. Tuga i očaj uvlače se u obitelj i prijete njezinom uništenju. Rose se povlači u sebe i odaje alkoholu, a Jack se vraća svom starom poroku kocki i zapada u dugove. Alice odbija prihvatiti činjenicu da Davida stvarno nema dok Peter krivi sebe za smrt brata. Cijela obitelj polagano ali sigurno propada. Kako bi to spriječili Alice i Peter pronalaze zadnju snagu u sebi i svojoj mašti te kreću na nevjerojatnu pustolovinu kako bi spasili obitelj. Put ih odvodi na ulice Viktorijanskog Londona gdje otkrivaju tamnu i skrivenu prošlost svoga oca. Ohrabren, Peter shvaća da put spasenja ne leži u tome da odraste i postane identičan svom pokojnom bratu, te odlazi u Nigdjezemsku gdje će zauvijek ostati mlad. Za to vrijeme Alice uranja u svoj svijet mašte i živi u Zemlji Čudesa. Iz tragedije rađaju se dvije legende: Petar Pan i Alice u Zemlji Čudesa. U središtu priče je jedno veliko pitanje „Što ako?“. Pitanje koje je pokretač ove priče koja se odvija prije nastanka dva bisera svjetske književnosti. Što ako, pita se film, su Lewis Carollova Alice i J.M. Barrieov Petar Pan brat i sestra.

U kinima od 12. studenog, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KINO, FILM