Hrvatska

Plenković: Situacija je vrlo ozbiljna, Stožer priprema paket novih mjera

Piše: PolitikaPlus

Otvarajući sjednicu predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio je svima koji su jučer sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji.

Poslali smo važne poruke o važnosti Vukovara - simbola hrvatske žrtve i hrvatske pobjede i svim hrvatskim braniteljima iskazali zahvalnost. Drago mi je da je s nama bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, rekao je Plenković. Istaknuo je kako su u protekle četiri godine za Vukovar učinili znatne napore kako bi pomogli kvaliteti života ljudi u Vukovaru.

Istaknuo je važan projekt - digitalizaciju arhivskog gradiva iz Domovinskog rata vrijedan 81,5 milijuna kuna. To je hvale vrijedan projekt i mislim da će braniteljska populacija imati znatno vidljivu konkretnu podrške od hrvatskog članstva u EU.Osvrnuo se i na epidemiju koronavirusa.

Situacija je vrlo ozbiljna. U zadnja tri tjedna u listopadu imamo udvostručenje broja zaraženih svaki tjedan. U posljednja tri tjedna rast se nastavio, ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo donijeli, rekao je Plenković dodavši da iako su mjere usporile širenje krivulja nije počela padati na način kako bi htjeli.

Plenković je istaknuo i da su jučer i prekjučer razgovarali kako bi stožer na temelju preporuka znanstvenika i epidemiologa, izradio paket novih mjera kojim ćemo nastojati organizirati život i rad da se smanji intenzitet i širenje epidemije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, vlada