Hrvatska

REKORD: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 479 novoozaraženih, dosad najviše

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 1232 obrađena testa u četvrtak je otkriveno 479 osoba pozitivnih na covid infekciju, što je dosad najviše u 24 sata, a tri su osobe umrle, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrle su tri osobe, dvije žene u dobi od 74 i 91 godinu, i jedan 75-godišnjak, koji su uz mnoge komorbiditete bili pozitivni i na koronavirus.

Među 479 novooboljelih osoba 201 je iz Splita, 48 iz Kaštela, 31 iz Sinja, 28 iz Omiša, 22 iz Solina, 16 iz Vrgorca, 13 iz Trilja, po 11 iz Imotskog i Dugog Rata, deset iz Trogira, po devet iz Makarske i Hrvaca, po sedam iz Klisa i Podstrane, šest iz Runovića, po pet iz Otoka, Podbablja i Zmijavaca, četiri iz Dugopolja, po tri iz Supetra, Gradca, Prološca i Ciste Provo, po dvije iz Vrlike, Dicma, Muća, Segeta, Selca i Tučepa te po jedna osoba iz Baške Vode, Jelse, Lovreća, Milne, Nerežišća, Šestanovca i Zagvozda.

Među zaraženima 211 su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 2696 ljudi.

U splitskome KBC-u na liječenju je 159 oboljelih od covida-19, od kojih je 17 na respiratoru, priopćio je Stožer civilne zaštite.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dalmacija, koronavirus