Hrvatska

BEROŠ: U pripremi je uredba o nagrađivanju zdravstvenih djelatnika

Piše: PolitikaPlus

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će zdravstveni djelatnici koji su 'na prvoj crti borbe protiv koronavirusa' biti uskoro financijski nagrađeni te da je u pripremi tekst uredbe o tome.

"Zdravstveni djelatnici su naša prva crta borbe protiv koronavirusa. Svjesni smo njihove važnosti i iznimno cijenimo njihov mukotrpan rad tijekom epidemije. Aktivno promišljamo o nagrađivanju i vjerujemo da ćemo im se uskoro moći zahvaliti konkretnom gestom u vidu financijsku potpore", izjavio je Beroš za Hinu.

Ministar zdravstva izjavio je ranije za N1 kako je zaraženih koronavirusom među zdravstvenim djelatnicima trenutno 1160 aktivnih slučajeva, a 1121 u samoizolaciji. Koronavirus je preboljelo 5.595 zdravstvenih djelatnika.

"Pitanje je još koliko ćemo morati svi skupa vrijedno raditi. Stoga je došlo vrijeme da razmislimo o nagrađivanju zdravstvenih radnika. Već se definiraju neke izmjene kako bi se zdravstveni radnici nagradili već na plaći za 12. mjesec", rekao je.

Na pitanje koliko je kreveta na intenzivnoj njezi, kazao je sljedeće: – 1400 mjesta. U svim akutnim bolnicama u Hrvatskoj koje zbrinjavaju akutne pacijente nalaze se ti kreveti. U KBC-u Split dostupno je 220 kreveta, u KBC-u Rijeci 179, u KB-u Dubrava 845 kreveta..." Napominje da se respiratori raspodjeljuju na dnevnoj bazi i da ih je 1150 u Hrvatskoj.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VILI BEROŠ