Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 506 novooboljelih

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 506 novih slučajeva zaraze koronavirusom kroz PCR testiranja, izvijestili su u utorak iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Jučer je antigenski testirano 1149 osoba, a pozitivan nalaz imalo je 43,6 posto testiranih, odnosno 501 osoba. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 704 novooboljele osobe, među kojima 273 osobe za sada imaju negativnu epidemiološku anamnezu, 293 osobe su kontakti pozitivnih osoba, kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod ostalih slučajeva moguća je izloženost na radnom mjestu, tijekom obiteljskih druženja i okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi šest korisnika i pet djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 22 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 40 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 32 osobe. 

Također, u posljednja 24 sata od zaraze koronavirusom oporavile 503 osobe, pa je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 3132.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus