Hrvatska

HAK: Zatvorena brza cesta Solin-Klis zbog prometne nesreće u tunelu Mravince

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće u tunelu Mravince trenutno je zatvorena brza cesta DC1 Solin-Klis u smjeru Splita, obilazak je starom kliskom cestom, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub.

Prekinut je i promet na državnoj cesti DC24 zbog prometne nesreće u Podrutama, a obilazak je cestom Novi Marof-Paka-Podrute i obratno.

Zbog veće količine vode na kolniku prekinut je promet na: državnoj cesti DC75 Tar-Novigrad kod mosta Antenal; lokalnoj cesti Ponte Porton-Livade (LC50081),
lokalnoj cesti Livade- Istarske Toplice (LC50051), lokalnoj cesti Murari-Zamask (LC50056), lokalnoj cesti Radmani-Dračevac (LC50090).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Zbog obilne kiše u pojedinim dijelovima zemlje moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača (zimski uvjeti).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na državnoj cesti DC307 Gubaševo-Oroslavje-Donja Stubica-Marija Bistrica.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče, zbog radova u tunelima Mali Prolog, Kobiljača i Puljani 10. prosinca od 8 do 16 sati bit će zatvorena dionica između čvora Ploče i naplate Karamatići u oba smjera. Obilazak za smjer Ploče-Zagreb: čvor Čeveljuša-luka Ploče-Ploče-Baćina-Kobiljača-Mali Prolog-DC62-čvor Vrgorac, a za smjer Ploče-BiH:čvor Čeveljuša-Luka Ploče-Ploče-Baćina-Kobiljača-Mali Prolog-DC62-GP Nova Sela.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca 2020.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli - V. Luka - Hvar - Split, Vis - Split i Korčula-Hvar-Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET