Hrvatska

Plenković u Sisku: Dobro je da nitko nije stradao u potresu, na raspolaganju sve službe pa i vojska ako zatreba

"Kakva je godina bila, tako je na neki način i završila“

FOTO: Sisakportal.hr
Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Andrej Plenković, koji je uz predsjednika države i više ministara, u ponedjeljak prijepodne posjetio Sisak izrazio je zadovoljstvo što u gradu nitko nije stradao u potresu, te najavio kako će nastale štete nastojati čim prije sanirati.

"Došli smo podržati sugrađane u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Sisku, Petrinji, ostalim gradovima i općinama koje je pogodio jutrošnji potres“, rekao je premijer u Sisku te dodao: "Kakva je godina bila, tako je na neki način i završila“.

Naglasio je da će građanima biti na raspolaganju sve službe. Ovdje je i Civilna zaštita, a ukoliko u Petrinji, gdje je smještena Hrvatska vojska, zatreba pomoći civilnim službama, pomoći će da se raščiste štete koje su u Petrinji malo veće nego u Sisku“, rekao je Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo što potres ipak nije ostavio veće štete, te izvijestio kako se tijekom jutra čuo s čelnicima gradova i općina koje je potres pogodio.

Razgovarao je, kaže, sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem, sisačkom gradonačelnicom i petrinjskim gradonačelnikom, načelnikom Pokupskog, ali i gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Sad već imamo dosta iskustava s potresima, nastojat ćemo popisati štete i pomoći i Sisku i Petrinji i ostalima koje je potres pogodio da se štete čim prije  saniraju, rekao je premijer.

Predsjednik države Zoran Milanović dao je vrlo kratku izjavu.

"Čuli ste što je premijer rekao, to je to za sada", kratko je odgovorio na upit o angažiranju vojske na otklanjanju šteta od potresa, po zagrebačkom modelu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

potres, sisak