Tvrtke

OTVORENI POZIV ZA UKLJUČIVANJE U PROJEKT CEKOM: Centar kompetencija za digitalnu transformaciju prehrambene industrije na ruralnim područjima

Piše: PolitikaPlus

Tvrtka InfoDom otvorila je poziv za zainteresirane OPG-ove da se prijave za dobivanje besplatnih licenci koje će im pomoći u digitalnoj transformaciji poslovanja uz povećanje kvalitete proizvoda i procesa. Poziv je dio CEKOM projekta koji je financiran iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014-2020 a usmjerava dionike u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru u širenju znanja te primjeni novih tehnologija u gospodarstvu ili u poduzeću.

Centar kompetencija za digitalnu transformaciju prehrambene industrije na ruralnim područjima (CEKOM) je istraživačko-praktični razvojno-znanstveni program kroz koji će se predstaviti i propagirati novi način razmišljanja i usmjeravanja poduzeća u samokontrolu i jačanje učinaka, ali i snažno usmjerenje prema povećanju učinkovitosti i povećanju kvalitete proizvoda i procesa. Time je značaj projekta dalekosežan, kao i njegov utjecaj na gospodarstvo u cjelini. Projektu CEKOM podršku će pružati Zavod za informatičku djelatnost Hrvatske i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu kao partneri, dok će Inovacijski centar Nikola Tesla biti suradnik u projektu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti na e-mail [email protected]. Sudjelovanje u projektu je besplatno, a broj OPG-ova i poduzeća koji će biti uključeni u projekt ograničen je na 20, suglasno prijavi EU projekta..

U prijavi je potrebno navesti:

1.            Ime i prezime

2.            Naziv OPG-a

3.            Djelatnost kojom se bavite

4.            Adresu

5.            Kontakt e-mail

6.            Kontakt telefon

 

Sve potrebne informacije vezano za ovaj javni poziv moguće je dobiti slanjem upita na e-mail adresu [email protected].

 

CEKOMCentar kompetencija je istraživačko razvojni projekt u kojem će se predstavit i propagirati nove metode i alati za poduzeća i OPG-ove koji su usmjereni prema povećanju učinkovitosti i povećanju kvalitete proizvoda i procesa. CEKOM program je financiran iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014-2020.

 

CEKOM projekt, također, usmjerava dionike u poljoprivredno-prehrambenom sektoru prema širenju znanja, primjeni novih tehnologija na razini OPG-ova, LAG-ova, poduzeća i sektora.

 

U sklopu suradnje na projektu CEKOM, izabrana poduzeća i OPG-ovi dobivaju besplatne licence za korištenje programske opreme za svoje potrebe.

 

Program CEKOM se sastoji od 8 projekata:

 

1.Smart Agri

 

2. Softverska platforma za potporu odlučivanja (Zadruge MSP, OPG itd)

 

3. Distribucijska platforma za prehrambene proizvode po modelu „Platform based business“

 

4. Razvoj softvera i portala za kolaboraciju krajnjih korisnika

 

5. Food safety (Softver i portal za samokontrole za sanitarne regulatorne okvire u proizvodnji hrane)

 

6. Smart Food

 

7. Smart Farm

 

8. Digitalna platforma za distribuciju kroz ruralni i zdravstveni turizam.

 

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti na e-mail [email protected]. Sudjelovanje u projektu je besplatno, a broj OPG-ova i poduzeća koji će biti uključeni u projekt ograničen je na 20, suglasno prijavi EU projekta.

 

U prijavi je potrebno navesti:

1.      Ime i prezime

2.      Naziv OPG-a

3.      Djelatnost kojom se bavite

4.      Adresu

5.      Kontakt e-mail

6.      Kontakt telefon

7.      Web stranica (Internet adresa).

 

Sve potrebne informacije vezno za ovaj javni poziv moguće je dobiti slanjem upita na e-mail adresu [email protected].

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

opg, cekom, natječaj