Mojbiz

POSAVINA POMAŽE: Za poljoprivredna gospodarstva Banovine stiže više od 21 tone stočne hrane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Stradalim poljoprivrednim gospodarstvima na Banovini u utorak je iz Đurića u županjskoj Posavini poslana prva donacija od 21 tone stočne hrane koju su prikupila poljoprivredna gospodarstva Đurića, Drenovaca, Račinovaca i Soljana.

Riječ je o mjestima stradalim u katastrofalnoj poplavi 2014., a čiji poljoprivredni proizvođači upućivanjem donacije hrane stradaloj Banovini žele zahvaliti za ogromnu pomoć koja je iz cijele Hrvatske, pa i s područja Banovine, stizala njima nakon poplave.

"Ministarstvo poljoprivrede i Vukovarsko srijemska županija, uz dobru volju naših poljoprivrednika koji su voljni pomoći, ustrojili su sustav prikupljanja, prihvata i raspodjele stočne hrane. Tako će donacija od 21 tonu kukuruza, ječma i zobi već danas popodne u Glini biti na raspolaganju potrebitima“, izvijestili su iz Vukovarsko-srijemske županije.

Iz Županije navode kako će se, s obzirom na činjenicu da je skupljeno i više od očekivanog, već idućeg tjedna biti organizirana nova pošiljka i to iz grada Otoka budući da su i svoju donaciju najavili stanovnici okolnih otočkih naselja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BANOVINA, POSAVINA