Scena

Novim singlom: Dienne vam daje vjetar u leđa "Tiho pada mrak"

Piše: PolitikaPlus

"Tiho pada mrak" peti je singl Dienne, a prvi objavljen putem diskografske kuće Dancing Bear

Poslušajte pjesmu na svom omiljenom streaming servisu -
https://lnk.to/ DienneTihoPadaMrak


Dienne, ime iza kojeg se krije kantautorica Ines Piknjač, izbacila je novi singl "Tiho pada mrak". Peti je to singl zadarske kantautorice bogatog glazbenog obrazovanja, a prvi koji izlazi pod Dancing Bear etiketom.

“Tiho pada mrak” predstavlja njen osobni osvrt na poteškoće s kojima se svi svakodnevno susrećemo, kao i svojevrsni glazbeni šalabahter za pronalaženje snage u sebi kada nam problemi stanu na put. “Pjesma govori o prolasku kroz napeta vremena i da će nas od toga spasiti samo naša volja za boljitkom. Spot je iste tematike, prikazuje mene izgubljenu u šumi kako tražim izlaz te ga na kraju pronalazim u sebi, u svom biću. Ipak je sloboda u nama, u našim mislima, a restrikcije si namećemo sami. Također, prevelika vezanost uz prošlost sprječava nas da idemo naprijed. Ponekad nas život odvede u teške okolnosti koje nismo očekivali, ali naš je izbor hoćemo li biti sretni ili nesretni”, poručuje Dienne.

Dok čovječanstvo mašta o univerzalnom i instant receptu za sreću, neka vam “Tiho pada mrak” da vjetar u leđa, koji nam je svima potreban nakon nemile 2020. godine. 

U novoj pjesmi, Dienne donosi već prepoznatu dobitnu kombinaciju orkestralnog zvuka i svog moćnog vokala. Osim toga, u singlu se osjeti i blagi povratak njenim metal korijenima, što pjesmi daje dodatnu i poletnu snagu, Kao i u prijašnjim singlovima, sama Ines Piknjač zaslužna je za glazbu i tekst novog singla, a u aranžmanu joj je pomogao Šime Alavanja. Osim što stoji iza pjesme, Ines je i montirala video spot, koji su snimili Iva i Goran Kušec (Kušec Photography).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DIANNE, GLAZBA