Hrvatska

Skinut zvonik sa sisačke katedrale: Plenković - Dogovorena je nabava 600 kontejnera hrvatskih proizvođača

Zahvaljujem svim ugostiteljima i kuharima koji su podijelili na tisuće obroka

Piše: PolitikaPlus

Tim vatrogasaca i stručna služba oko 11 sati započeli su i uspješno završili skidanje 14 metara visoke i 15 tona teške kape zvonika sisačke katedrale.

Podršku im je došao dati i premijer;

- Ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli so ovdje dati podršku vatrogascima koji to rade. Potpredsjednik Medved me izvijestio o svim temama na Banovini. Zahvaljujem svim ugostiteljima i kuharima koji su podijelili na tisuće obroka. Oni će još jedno vrijeme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će tvrtka Pleter preuzeti podjelu toplih obroka, najavio je premijer.  Dodao je da je nakon razgovora održanih u četvrtak i petak, dogovorena nabava 600 kontejnera hrvatskih proizvođača. 'Istodobno, s hotelskim kućama dogovorili smo otkup 250 mobilnih kućica. Vrlo brzo ćemo doći do 1000 jedinica, brojka potrebna za prvu fazu alternativnog smještaja', rekao je Plenković.

Ponovio je da nadležne institucije trebaju ispitati eventualne nepravilnosti o poslijeratnoj obnovi u Sisačko-moslavačkoj županiji, te kako će država dati potrebnu dokumentaciju na raspolaganje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sisak, andrej plenković