Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 178 novozaraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u srijedu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), 178 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar".

Od toga broja u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" potvrđeno je 148 pozitivnih nalaza od 856 testiranih na koronavirus. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 145 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 78 osoba.

Od 145 obrađenih pozitivnih osoba 25 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 53 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. 

46 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 11 osoba obrada je još u tijeku. 

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. 

Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Nizozemske, Srbije i BiH.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika i tri djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza kod jedne učiteljice, izrečena je mjera samoizolacije za 14 učenika osnovne škole.

U gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, GRAD ZAGREB