Hrvatska

CIJEPLJENJE: U splitskome KBC-u dosad cijepljena 1082 zdravstvena djelatnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

​Svi članovi Stručnog vijeća splitskoga KBC-a cijepili su se u srijedu protiv koronavirusa, pa su dosad u toj bolnici cijepljena 1082 zdravstvena djelatnika, među kojima je 435 liječnika, rečeno je na konferenciji za novinare.

​Predsjednik Stručnog vijeća splitskoga KBC-a dr. Ante Punda je rekao da se danas nisu cijepili samo oni članovi koji su tijekom prosinca i siječnja preboljeli covid-19 pa će se cijepiti u sljedećem razdoblju.

Dodao je da uskoro počinje druga faza cijepljenja te izrazio zadovoljstvo dosadašnjim brojem cijepljenih, a riječ je o 30 posto zaposlenih.

"Da bismo mislili na druge, moramo misliti i na sebe, pokazujemo tako svoju odgovornost. Odaziv djelatnika je vrlo visok, i to u prva tri tjedna.​ Epidemiološke mjere ​su ​dale već neke rezultate, cjepivo također, a i ponašanje građana, pa ako nastavimo ovako svi skupa, vjerujem da ćemo doći do zajedničkog cilja da imati manji postotak oboljelih​", izjavio je Punda i dodao kako je u bolnici veliki interes za cijepljenjem zbog čega će, smatra, procijepljenost rasti​.

​Da je cjelokupna doza cjepiva ​koju su dobili potrošena, potvrdio je novinarima ravnatelj splitskoga KBC-a dr. Julije Meštrović, ​koji je rekao kako uskoro očekuju nove doze.

​Po njegovim riječima, odaziv je najbolji mogući. Svi koji žele ​bit će cijepljeni, rekao je, ističući da se se broj hospitaliziranih smanjuje te da je sada lakše raditi i posvetiti se ostalim pacijentima.

​Na pitanje o okolišu oko glavnog ulaza bolnice, s ogradama, nadstrešnicama, klupama, zasađenim maslinama, rekao je da je on uređen te je najavio da će KBC uskoro imati novu mrežnu stranicu​​, a Split vizualni identitet​ koji dosad nisu imali.

​Zaključio je kako se mnogo radi ​da​ bi KBC funkcionirao kao suvremena bolnica​ koja služi pacijentima i svim građanima onako kako svi žele​.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CIJEPLJENJE, SPLIT