Svijet

SNAŽNA EKSPLOZIJA: Eksplozija plina urušila zgradu u Madridu: Troje mrtvih, 11 ozlijeđenih

Piše: PolitikaPlus/Hina

Snažna eksplozija u zgradi u središnjem Madridu, do koje je najvjerojatnije došlo zbog istjecanja plina, ostavila je iza sebe troje mrtvih i jedanaestero ranjenih, izvijestila je u srijedu navečer madridska služba za hitne intervencije.

Eksplozija u ulici Toledo uništila je nekoliko gornjih katova zgrade koja pripada Katoličkoj crkvi. Zgrada se nalazi između umirovljeničkog doma i škole, no nitko od umirovljenika i djece nije ozlijeđen.

Poginula su trojica muškaraca među kojima 35-godišnji električar koji je neposredno prije eksplozije pregledavao plinske instalacije u zgradi. On je iz susjedstva došao pomoći nakon što prethodnih dana zbog napadalog snijega servisna služba nije mogla pristupiti i otkloniti kvar na instalaciji prisutan nekoliko dana, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE pozvavši se na neimenovane izvore iz tamošnje župe.

Gradonačelnik Madrida došao je na mjesto događaja i rekao okupljenim novinarima kako zasad sve upućuje da je do eksplozije došlo zbog istjecanja plina. Ispred zgrade se nalaze krhotine zidova i stakla, a oštećeno je nekoliko parkiranih automobila. Od jedanaestero ozlijeđenih jedan 36-godišnji muškarac nalazi se u bolnici u teškom stanju.

Policija je tijekom popodneva evakuirala stanare obližnjih zgrada od kojih će neki provesti noć u hotelima gdje im je privremeno osiguran smještaj. Tijekom četvrtka će otpočeti uklanjanje viših katova oštećene zgrade. Zgrada pripada lokalnoj župi te su u njoj bili stanovi svećenika te ured Caritasa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eksplozija, plin