Hrvatska

PLENKOVIĆ: Za vikend ćemo razgovarati što možemo učiniti s mjerama od 1. veljače

Piše: PolitikaPlus

Sjednica Vlade održava se Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom redu je uobičajena informacija o aktualnom stanju vezanom za potres i informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Zahvalio je članovima Vlade na doprinosu na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru. Spomenuo je i raspravu o susretima Europskoga vijeća.

- Imali smo izrazito važnu raspravu o zmjenama i dopunama Zakona o obnovi nakon potresa, gdje uvrštavamo područja koje je pogodio potres 28. i 29. prosinca u zakon koji smo usvojili prije svega za grad Zagreb. Nadam se da ćemo do izglasavanja postići konsezus oko ključnih aspekata, a koji se prije svega odnose na pitanja financiranja same obnove, rekao je premijer govoreći o obnovi od potresa.

Komentirao je situaciju s koronavirusom.

- Nastavlja se silazni trend, Hrvatska je zadnjih 7 dana ostala ispod 1000 potvrđenih slučajeva, prosječno 600 dnevno, što je dobro, šest puta manje nego prije šest tjedana

No obzirom na novi soj moramo biti vrlo oprezni, želimo da odgovornim ponašanjem koje su pokazali sugrađani i mjerama  bez strogog zatvaranja, ukoliko se ovakav trend nastavi tijekom vikedna ćemo imati konzultacije da vidimo što možemo učiniti od 1. veljače, poručio je premijer. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, andrej plenković