Sport

ŠTRLEK: Podignuli smo samopouzdanje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon pobjede protiv Bahreina, hrvatsku rukometnu reprezentaciju u subotu očekuje susret 2. kola drugog kruga SP-a protiv Argentine, a pobjedom bi "Kauboji" osigurali četvrtfinale.

"Dignuli smo samopouzdanje u zadnje dvije utakmice i s optimizmom gledamo na sljedeći susret," kazao je Manuel Štrlek dodavši: "Argentina je ozbiljna reprezentacija, igraju ozbiljan, brz i atraktivan rukomet. Njihov motor je Diego Simonet. Mi moramo iskoristiti naše igrače za lakše golove."

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo sa 28-22 i Bahrein sa 24-21, a izgubili od Danske 20-31, dok je u drugom krugu porazila Japan 28-24. Tom pobjedom su "Gauči" otvorili vrata mogućeg prolaska u četvrtfinale.

"Najviše od svega me veseli prvih 10 do 15 minuta utakmice protiv Bahreina i kako je obrana izgledala, mislim da je prvi put bila prava," istaknuo je Štrlek.

Kapetan i vođa argentine reprezentacije je Gonzalo Carou, izbornik je Španjolac Manolu Cadenas, a čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Okosnicu reprezentacije i dalje čini stara garda  koja je već desetak godina na okupu. To su braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet. Prvi ima 31. godinu i suigrač je našeg Marina Šege u Montpellieru.

"Moj klupski suigrač Diego Simonet je veliki profesionalac, sigurno motor njihove ekipe i mogu ga samo pohvaliti sa svake strane," istaknuo je hrvatski vratar Šego.

Još jednom je pohvalio našu igru u obrani protiv Bahreina.

"Obrana protiv Bahreina je bila gusta, fantastična, nisam ni trebao stajati na golu. Vjerujem u našu obranu, da ćemo bit ponovno pravi. Sigurno smo spremni, nema razloga da ne budemo," kazao je Šego dodavši kako nema velikih smetnji s nogom zbog koje je imapo dužu pauzu.

"Noga je dobro, nema velikih smetnji, na vezi sam stalno s trenerom, tako da svi znaju da je u redu."

Utakmica između Hrvatske i Argentine na rasporedu je u subotu u 18:00 sati u Cairo Stadium dvorani. U preostalim susretima sastaju se Katar - Bahrein, te Danska - Japan.

Nakon prvog kola drugog kruga u našoj skupini vodi Danska sa šest bodova, Hrvatska na drugom mjestu ima pet bodova, dok je Argentina treća sa četiri boda. Slijede Katar (2), Japan (1) i Bahrein (0).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MANUEL ŠTRLEK, RUKOMET