Svijet

POMOĆ: Vatrogasci iz Baden-Württemberga dopremili treći konvoj pomoći

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberga na potresom pogođeno područje dopremili su u petak treći konvoj pomoći u kojem je, među ostalim, bilo 16 kamiona tegljača i četiri kombija, a stiglo je 17 stambenih kontejnera, vatrogasna oprema i građevinski materijal za obnovu.

Donirano je i jedno bolničko vozilo.

Konvoj su dočekali državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić te županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

S konvojem su stigla i 43 njemačka vatrogasca, koji su posjetili zapovjedništvo Vatrogasne operativne zone u Glini, gdje im je prikazan rad vatrogasaca na tom području.

Vatrogasci Baden-Württemberga prvi su konvoj sa 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine dopremili 2. siječnja.

Drugi konvoj, koji su činila 23 vatrogasna vozila i tegljača, dostavio je 8. siječnja vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su za potrebe vatrogasaca na pogođenom području donirana tri navalna vozila i dva kombija.

Kako je priopćila Hrvatska vatrogasna zajednica, dugogodišnji prijatelji hrvatskoga vatrogastva, vatrogasci Baden-Württemberga posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući kontaktima zapovjednika Gerhadra Laija i Mije Brlečića još od Domovinskog rata, njemački vatrogasci su na to područje dostavili oko 50 vozila te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

"U ovom trećem konvoju stigao je veći broj stambenih kontejnera koji će pomoći smještaju građana na stradalom području, a vatrogasna oprema će biti raspoređena vatrogascima na terenu. Od srca zahvaljujem dragim prijateljima na ovoj donaciji", rekao je zapovjednik Brlečić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NJEMAČKA, POMOĆ