Hrvatska

LINO ČERVAR NAKON PORAZA OD ARGENTINE: Dajem ostavku, razljtio me pristup utakmici, nikome ništa ne zamjeram. Preuzimam svoj dio odgovornosti

Piše: PolitikaPlus

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar najavio je odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva nakon 19-23 poraza od Argentine u drugom krugu natjecanja kojim su praktički izgubljeni izgledi za prolazak u četvrtfinale.

Nije dobro izgubiti utakmicu, iznenađen sam i ja kako smo igrali. Preuzimam odgovornost, a čelnicima saveza poručjuem da potraže novog izbornika. 20 godina se stvarala ova reprezentacija, da se baca na glavu, da se bori, a to sada nije bilo. I kada u ovakvoj utakmici, važnoj, tvoja momčad podbaci, mogu samo reći da sam razočaran. Neka bude ovo poruka onima koji će doći, dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji, ali mislim da nije trebalo ovako odigrati.

Puno stvari nije štimalo, ali najviše me je naljutio pristup utakimici. Svo vrijeme koliko sam ja izbornik mi smo se borili za gornji dom, za vrh, a takva momčad onda ne može ovako odigrati ovako bitnu utakmicu. To me razočaralo. Ne ljutim se ni na koga, nikome ništa ne zamjeram. Preuzimam svoj dio odgovornosti.
 
Neću razmisliti o ovoj odluci, uvijek sam držao visoke kriterije. Novi čovjek treba preuzeti reprezentaciju - jasan je bio Červar i dodao kako će nastojati pobijediti Dansku, ali ni to nam možda neće biti dovoljno da prođemo među najboljih osam.

Prije toga, naime, Katar mora pobijediti Argentinu. Ne dogodi li se čudo, Hrvatska će prvi put nakon 2001. biti slabije plasirana od osmog mjesta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rukomet, lino červar