Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 73 novozaražene osobe, 400 aktivnih slučajeva

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu u posljednja 24 sata, prema podatcima HZJZ-a, evidentirana su 73 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a trenutačno je 400 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Ukupno je 42.336 potencijalno ozdravljenih/oporavljenih osoba što je 105 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba.

Od 65 obrađenih pozitivnih osoba 20 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 21 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Osam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za osam osoba obrada je još u tijeku. 

Kod pet osoba moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dvije osobe pregledali su liječnici obiteljske medicine/HZJZ-a, a kod jedne osobe moguća je izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi kod 12 korisnika i pet djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA