Hrvatska

KORONAVIRUS: U Zagrebu 50 novozaraženih, 338 aktivnih slučajeva

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u posljednja 24 sata, po podacima HZJZ-a, evidentirano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je 338 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 185, a od čega je 81 osoba bila pozitivna, što je 43,8 posto. Potencijalno oporavljenih je 42.481, što je 59 osoba više nego jučer.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi potvrđeni su pozitivni nalazi devet korisnika i tri djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod tri učenika, jedne nastavnice, pomoćnice u nastavi te djelatnice u školskoj kuhinji izrečena je mjera samoizolacije za 74 učenika osnovnih škola.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obavljeno je 860 testiranja na koronavirus, od čega je 39 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 45 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 153 osobe.

Od 45 obrađenih pozitivnih osoba, 14 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Njih sedam su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za pet osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PANDEMIJA, KORONAVIRUS, ZAGREB