Hrvatska

VLADA: Izrada Nacionalnog plana poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila odluku o pokretanju izrade Nacionalnog plana stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2021. do 2027. i dala suglasnost za Prijedlog programa obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2021. godinu. 

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je da je Nacionalni plan stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva strateški dokument koji pridonosi uspješnom povlačenju sredstava EU, koja su dostupna udrugama civilnog društva za proračunskog razdoblje do 2027. godine.

Nacionalni plan obuhvatit će područja normativnog, financijskog i institucionalnog okruženja za razvoj civilnoga društva te potpore djelovanju organizacija civilnoga društva kao važnih čimbenika društveno-ekonomskog razvoja Republike Hrvatske, ali i oblikovanja i provedbe politika Europske unije i međunarodnih politika. 

Za njegovu izradu zadužen je Vladin Ured za udruge.

Vlada je dala suglasnost i na Prijedlog programa obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2021.. Prijedlog je podnio Zavod za obnovu Dubrovnika, koji je u vlasništvu Grada Dubrovnika (55 posto), države (35) i Dubrovačko-neretvanska županija (10 posto).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADA