Zagreb

PLENKOVIĆ: Imat ćemo kandidata za Zagreb koji je i bolji izbor od Vanđelića

Ako je netko privremeni znači da će trajati određeno vrijeme...

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održala je sjednicu Predsjedništva I nacionalnog vijeća. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Nacionalni stožer za lokalne izbore formiran je još prošli tjedan, na čelu je glavni tajnik. Mi smo proveli konzultacije sa svim županijskim organizacijama, ostale su još tri čini mi se županijske organizacije da dogovorimo kandidate, ostalo je praktički sve dogovoreno uključujući Zagreb.  Riječ je o inicijativi gradskog odobra HDZ-a.


Plenković nije potvrdio da će kandidat biti iz gradskog HDZ-a niti da se radi o Mislavu Hermanu.

Bit će sigurno član HDZ-a, kandidat koji je jako dobar i koji mislim da može ostvariti dobar rezultat i biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mmislim da je to u biti i bolji izbor nego što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem jer je kandidat koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobijedi, rekao je Plenković.

Sve što je izašlo nakon što je gospodin Vanđelić odustao od kandidature je netočno i neistinito, dodao je premijer.

Kandidaturu će objaviti kad se provedu sve procedure na razini gradskog odbora HDZ-a. Ima vremena, sve je praktički definirano, u narednih tjedan dana imat ćemo postavu za sve županije. 

Rekao je da se na sastanku o Vanđeliću nije razgovaralo. Na pitanje hoće li Vanđelić otići s funkcije privremenog ravnatelja Fonda za obnovu, odgovorio je:

Ako je netko privremeni znači da će trajati određeno vrijeme. To nije povezano s odustajanjem od funkcije, to je bio plod razgovora iz listopada.

Osvrnuo se i na raspuštanje zagrebačkog SDP-a.

To su njihove odluke. Meni je oduvijek bio simpatičan Maras, ali su ga eto, otpustili, rekao je Plenković.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, hdz, andrej plenković