Hrvatska

STANJE U PROMATU: HAK - Mjestimice snijeg i jak vjetar otežavaju promet

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su jutros mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg pada mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, a ponegdje ima magle, dok jak vjetar ograničava promet na više cesta te u pomorskom prometu, javio je Hrvatski autoklub (HAK).
 
Mogući su i odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog jakog vjetra  zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina): na A7 Draga-Šmrika; DC1 Borje-Vaganac; DC8 Jadranska magistrala Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena; DC217 Ličko Petrovo Selo (DC1)-GP Ličko Petrovo Selo i LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zabrana je prometa za za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja.
Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići gdje se vozi se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija: Lopar-Valbiska, katamaranske linije: Ubli-Vela Luka -Hvar-Split, Vis-Split.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK