Regija

ČESTITKA: MVEP čestitao Mariju Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova čestitalo je u utorak Mariju Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara i pozdravilo uspješno okončanje izbora i konstituiranje institucija u tom gradu.

"Građani Mostara nakon 12 godina imali su priliku birati svoje predstavnike u gradskoj vlasti. Uz građane Mostara i međunarodna zajednica je dugo očekivala taj trenutak i pridavala mu iznimnu važnost", priopćeno je iz MVEP-a.

MVEP je čestitao novom gradonačelniku Mariju Kordiću.

"Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo kako će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta", dodaje u priopćenju.

MVEP pozdravlja što se "uspješnom provedbom ovih lokalnih izbora" ispunjava dio postignutog političkog Sporazuma predsjednika HNS-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je dogovoren pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice 17. lipnja 2020. u Mostaru.

Pozivaju također na provedbu drugog dijela sporazuma - reformu izbornog zakona.

"Nema sumnje kako bi provedba i tog sporazuma dovela do stabilizacije političkih i društvenih odnosa u BiH, pospješila njezinu funkcionalnost te ubrzala njezin put prema Europskoj uniji i NATO-u", ističu u MVEP-u.

Kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić izabran je u ponedjeljak za gradonačelnika Mostara većinom glasova u Gradskom vijeću. Mostar je tako dobio gradonačelnika koji će naslijediti Ljubu Bešlića koji je na toj funkciji punih 12 godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIO KORDIĆ, MOSTAR