Hrvatska

EPIDEMIJA: U Zagrebu 78 novooboljelih od koronavirusa

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je od jučer zabilježeno 78 novooboljelih od covida-19, a oporavilo se 39 osoba, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zagrebu je trenutno 350 aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 745 testiranja na covid-19, a 69 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 68 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 216 osoba.

Od 68 obrađenih pozitivnih osoba,  23 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 36 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za četiri osobe je još u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba korisnik/djelatnik doma za starije. Tri su osobe doputovale iz BiH i Bugarske.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela korisnica i jedna djelatnica.

Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus kod tri učenika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 49 učenika osnovnih i 130 učenika srednjih škola.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, EPIDEMIJA