Zagreb

SDP: Pamtit ćemo Bandića kao političara s neospornim talentom za populizam

Piše: PolitikaPlus/Hina

SDP, bivša stranka iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poručila je u nedjelju kako ćemo ga pamtiti kao političara s neospornim talentom za populizam.

U objavi SDP-a i njenog predsjednika Peđe Grbina stoji kako je Bandić bio predsjednik zagrebačkog SDP-a od 1997. godine te je tri godine kasnije na izvanrednim lokalnim izborima postao gradonačelnik Zagreba. Bandić je 2009. godine isključen iz SDP-a kada se kandidirao na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat.

"Dužnost gradonačelnika, koju je s prekidima obnašao od 2000. godine, bila je obilježena brojnim kontroverzama, aferama, skandalima i sudskim procesima. Pamtit ćemo ga kao političara s neospornim talentom za populizam, koji je otišao preuranjeno kao 'doživotni gradonačelnik', ne dočekavši svoj politički kraj koji je trebao uslijediti u svibnju. Bandićev način upravljanja Zagrebom danas odlazi u povijest", stoji u objavi SDP-a i Peđe Grbina na facebooku.

Bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras napisao je kako nije bio zadovoljan Bandićevim načinom vođenja grada, ali da mu nije želio ovakav odlazak s tog mjesta.

"Nadam se da će mnogi suspregnuti niske strasti i biti dostojanstveni. Preminuo je čovjek i njegovoj obitelji te prijateljima želim izraziti sućut. Počivaj u miru Milane Bandiću", stoji u Marasovoj objavi.

Bivša premijerka Jadranka Kosor napisala je na twitteru kako "ima bitaka u kojima se ne može pobijediti".

Bivši predsjednički kandidat i redatelj dokumentarca o Bandiću Dario Juričan napisao je na facebooku uz Bandićevo ime "prerezao je danas zadnju etiketu", te je uz to objavio sliku gdje Bandić izlazi iz zatvora Remetinec.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, SDP