Zagreb

PAVLE KALINIĆ: Bandić nije bio previše star, ali se nosio s bolestima

Piše: PolitikaPlus

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić izjavio je u nedjelju kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je preminuo u nedjelju rano ujutro, nije bio previše star, ali da se borio s bolestima što je nažalost rezultiralo smrću.

"Jučer smo bili zajedno. Život je takav. Čovjek nije bio previše star, ali ljudi koji imaju određeni broj godina imaju određene bolesti. On se nosio se s nekim bolestima i ovo se nažalost dogodilo", rekao je novinarima Kalinić ispred Gradske uprave.

Članica Bandićeve stranke i vhunska sportašica u bacanju diska Sandra Perković na instagramu se zahvalila Bandiću što je uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija te kako grad Zagreb više nikada neće biti isti.

"Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg i najiskrenijeg navijača. Mnoge smo medalje zajedno kovali, čuvaj nas sada kao što si ti to uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta. Hvala. Počivaj u miru", stoji u objavi Sandre Perković.

Sućut obitelji i prijateljima Milana Bandića poručio je i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava napisao je kako je Bandić bio prijatelj Vukovara te da ćemo ga pamtiti po mnogim dobrim i velikodušnim djelima koje je učinio za Vukovar.

"U ime Grada Vukovara i svoje osobno ime obitelji izražavam sućut i iskreno žaljenje. Počivao u miru", napisao je Penava.