Zagreb

Epidemija: U Zagrebu 94 novozaraženih

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u srijedu zabilježeno 94 novooboljelih prema podacima HZJZ-a, a broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 44.396, što je 56 osoba više nego jučer, izvijestili su iz Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 949 testiranja na SARS-CoV-2 i 75 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 50 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 149 osoba.

Od 50 obrađenih pozitivnih osoba: 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 23 osobe su kontakti covid+ osoba. Obrada za šest osoba je još u tijeku. Tri su osobe doputovale iz Velike Britanije, Kolumbije/Brazila i BiH. Kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika osnovnih te devet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 120 učenika osnovnih i 127 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 391 aktivan slučaj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB