Hrvatska

MEDVED: Završetak procesa brzih pregleda planira se za 10 dana

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved izvijestio je u četvrtak da se na potresom pogođenom području u idućih 10 dana planira pregledati preostalih oko dvije tisuće objekata oštećenih u potresu, čime bi proces brzih pregleda na tom području bio završen.

“Ukupno su do sada pregledana 35.772 objekta, u kategoriji objekata s crvenom naljepnicom (trenutačno neupotrebljivo) je 4227 objekata, sa žutom naljepnicom (privremeno neupotrebljivo) je 7743 objekata”, kazao je Medved na sjednici Vlade.

Načelnik Stožera za saniranje posljedica potresa Medved istaknuo je i da je u tijeku ažuriranje popisa građevina koje predstavljaju ugrozu za živote ljudi te da se za njih izrađuju elaborati za uklanjanje.

Dodao je i kako su do sada evidentirane 2883 osobe s potresom pogođenog područja koje su privremeno prijavile boravište u drugim mjestima unutar Hrvatske. 

Također, zasada je zaprimljeno 2897 zahtjeva za obnovu odnosno izgradnju potresom oštećenih građevina. 

Medved  je izvijestio da je u Sisku, Petrinji te općinama Donji Kukuruzari i Majur u potresu stradalo 51 biračko mjesto.

Dodao je kako je Stožer uoči lokalnih izbora u svibnju održao sastanak sa Državnim izbornim povjerenstvom, a dogovoreno je kako će Stožer pronaći zamjenske lokacije za biračka mjesta koja su stradala u potresu.

Dodaje da se nastavlja osiguravanje privremenog smještaja za stanovništvo na potresom pogođenom području, a do sada je postavljeno 1594 kontejnera i mobilne kućice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOMO MEDVED, BANOVINA