Hrvatska

ILEGALNI MIGRANTI: Jedan mrtav i jedan ranjen muškara pronađeni u šumama Saborskog

Piše: PolitikaPlus/Hina

U šumskom predjelu Blata, u blizini Saborskog, pronađeni su jedan mrtav i jedan ranjen muškarac, najvjerojatnije stranci, izvijestila je popodne karlovačka Policijska uprava dodajući da se hitna pomoć pobrinula za ranjenoga.

Odmah nakon dojave, oko 14 sati, u Blata, selo kod Blaćanskog jezera, upućeni su policijski službenici, a prema prvim, još nepotvrđenim informacijama, kako stoji u policijskom priopćenju, riječ je o dvojici stranih državljana.  

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti u kojima su stradala dvojica muškaraca i prikupljaju relevantne podatke vezane uz taj događaj, a karlovačka Policijska uprava o daljnjim će postupcima pravodobno izvijestiti javnost.

Načelnik Općine Saborskog Marko Bičanić rekao je za Hinu da policija istražuje je li riječ o ilegalnim migrantima, dodajući kako on zasad nema nikakve informacije.

Ilegalni se migranti često kreću na prostoru cijele općine, policija ih hvata i odvodi, ali migranti mještanima ne rade probleme. Otkako je interventna policija stacionirana u Saborskome, migranti se ne kreću naseljenim mjestima, nego kroz šumu, gdje ih policija zaustavlja  pa nemamo problema, rekao je Bičanić.

Saborsko je dijelom u sklopu Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, kao i susjedna Općina Rakovica, koja graniči s BiH. Preko Rakovice i Saborskoga godinama prolazi migrantska ruta, otkad su migranti u Bihaću i Velikoj Kladuši, rekao je Bičanić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ilegalni migranti