Hrvatska

GRBIN: Divljaštvo je kad 22 bolnice imaju ograničenja u isporuci lijekova

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u ponedjeljak, komentirajući premijerovu ocjenu istupa predsjednika Milanovića po kojoj je riječ o "političkom divljaštvu", da je "divljački kad 22 bolnice imaju ograničenja u isporuci lijekova, a predsjednik Vlade ne poduzima ništa".

Grbin je u Pregradi podupro kandidaturu gradonačelnika Marka Vešligaja (SDP) za još jedan mandat, nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja.

U vezi s  premijerovom današnjom ocjenom istupa predsjednika Republike, rekao je da je „divljački kad 22 bolnice u Hrvatskoj imaju ograničenja u isporuci lijekova, a predsjednik Vlade ne poduzima ništa“.

Dodao je da je divljački i „kad se ljudi prijave za cjepiva kojeg nema“ i „kada stranka koja se nalazi na optuženičkoj klupi opstruira izbor predsjednice Vrhovnog suda“.

„To je problem ove zemlje, ne to što je predsjednik Republike upotrijebio možda i prejaku riječ“, ocijenio je predsjednik SDP-a. Grbin je ustvrdio da predsjednik Republike ima svoj stil i da je njegov rječnik oštar, jak i katkad bezobrazan. 

Komentirajući optužbe Zdravka Mamića na račun osječkoga suda, Grbin je rekao kako HDZ reagira "tek kad se nešto objavi u medijima, kad se više ne može skrivati".

Nezadovoljan je što na informacije o osječkome sudu, koje su javno objavljene, nitko nije reagirao pet mjeseci.

„Kad god nešto nije objavljeno, HDZ će se praviti da to ne postoji. Tako je i s osječkim sudom“, ustvrdio je Grbin. 

„To pokazuje da mi imamo državu, društvo koje je postalo talac HDZ-a, Plenkovića i njihovog modusa upravljanja, jedan koruptivan i pokvareni sustav“, ocijenio je Grbin i poručio da mu je, "ako mora birati između bezobrazluka i lopovluka, bliži bezobrazluk".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PEĐA GRBIN, ZORAN MILANOVIĆ