Mojbiz

PLENKOVIĆ: U Vukovarsko-srijemskoj županiji osigurana plaća za 23.000 radnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je u utorak popodne bio u posjetu  Vukovarsko-srijemskoj županiji, poručio je iz Vinkovaca da u toj županiji mjerama za očuvanje radnih mjesta, u iznosu od 190 milijuna kuna, osigurana plaća za 23.000 radnika.

"Našom reformom iz 2017. godine županija, gradovi i općine ovdje su dobili 217 milijuna kuna više prihoda nego što je to bilo ranije i to se osjeti u svim aktivnostima lokalne samouprave, a također u ovoj je županiji ukupno ugovoreno europskih sredstava u iznosu 450 milijuna eura u dosadašnjem mandatu naše prvi i druge Vlade", izjavio je Plenković nakon razgovora s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem. 

Rekao je i kako je izraženo zadovoljstvo da je mjerama za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 190 milijuna kuna osigurana plaća za 23.000 radnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

"Naravno da ćemo nastaviti podržavati sve projekte koji se tiču gospodarstva i poduzetništva i podupirati aktivnosti županije", poručio je Plenković.

Premijer je u Vinkovcima bio nazočan i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje obilaznice Apševaca i Lipovca, vrijednog 130 milijuna kuna. Obišao je i gradilište nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci čija je izgradnja počela prošle godine, vrijedna 50 milijuna kuna, a na kojoj bi radovi trebali biti završeni za dvije godine.

"Danas smo dobili potporu da ćemo se svi skupa ponovno naći ovdje za dvije godine na otvorenju ovog prekrasnog zdanja. Kao i dosad, Ministarstvo kulture stoji s nama u izgradnji. Došli smo do krova i krećemo s unutrašnjim uređenjem i uvjeren sam da će, kada radovi završe, Vinkovci dobiti prekrasan hram kulture", rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

U nazočanosti predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića u Gradskom kazalištu Joze Ivakića održan je stranački skup na razini HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Tijekom ranog popodneva premijer Amdrej Plenković boravio je u Vukovaru gdje je obišao silos Vupika te razgovaramo s upravom te tvrtke dok je prijepodne bio u  Osijeku na otvorenju  putničkog brodskog pristaništa na  Dravi.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radna mjesta, slavonija, vukovar