Crna kronika

OSIJEK: Direktor i prokurist uhićeni za nezakonito prisvajanje 18 milijuna kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog sumnje da su nezakonitim naplaćivanjem usluga i zadržavanjem novca protuzakonito prisvojili oko 18 milijuna kuna osječko-baranjska policija uhitila je direktora i prokuristu trgovačkog društva, s područja ove Županije, izvijestila je policija u četvrtak.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su, u razdoblju, od siječnja 2015. do srpnja 2019. godine, 36-godišnjak i 66-godišnjak, kao direktor i prokurist trgovačkog društva, naplaćivali usluge svoje tvrtke u gotovini.

Tereti ih se da su naplaćene novčane iznose zadržavali za sebe, bez polaganja na žiro račun trgovačkog društva i bez evidentiranja naplaćenih usluga u poslovnim knjigama. Na taj su način, navodi policija, pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 18 milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak i 66-godišnjak su u nedjelju uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava, zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, ističu u Policijskoj upravo osječko-baranjskoj.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STEČAJ, LOPOVLUK, KRIMINAL, OSIJEK