Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 678 novih slučajeva koronavirusa

Piše: PolitikaPlus/Hina

U gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 678 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čak 308 više nego dan ranije, pa je tako trenutno ukupno u glavnom gradu 2628 aktivnih slučajeva covida-19, pokazuju podaci HZJZ-a u četvrtak.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 49.345, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1288 testiranja na SARS-CoV-2 i 388 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 367 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 626 osoba.

Od 367 obrađenih pozitivnih osoba 132 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 176 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba.

Obrada za 37 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i s Kosova. Sedam osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod tri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod sedam osoba moguća izloženost na radnom mjestu.

Dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i jedna djelatnica.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 62 učenika osnovnih i 173 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, koronavirus