Hrvatska

NOVI NAPAD NA SOCIJALNE RADNIKE: "Nama se crta meta na leđima". Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo

Razvalio je vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol...

Piše: PolitikaPlus

Novi napad na socijalne radnice dogodio se u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu. Ravnateljica Centra Martina Cuvaj za Dnevnik.hr je opisala što se događalo tijekom prijepodneva. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj kazala je da se napad dogodio u četvrtak prijepodne.

"Danas u jutarnjim satima je bila izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere, majka je s djecom bila tu u Centru, napustila je prostorije Centra pa su ih napustili i policajci koji su tamo bili preventivno pozvani", opisala je za Dnevnik.hr Cuvaj.

"U prostorije Centra je navalio i fizički nasrnuo otac djece koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. Ona ga je sprječavala ući. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede", dodaje Cuvaj. 'Kolegice su bile zaključane po prostorijama, mi smo mali centrar. Reakcije policije je bila vrlo brza, minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice", rekla je Cuvaj.

"Ovo je nešto što smo mi očekivali na neki način. Ja se samo nadam da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu, a danas se moglo ponoviti. Mi smo navikli na ljute i nesretne stranke jer ova služba - njezina svrha je da radi s takvim ljudima. No, porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo", zaključila je Cuvaj. Iz policije su potvrdili da je napadač u prostorijama Policijske postaje Ivanić-Grad i da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SOCIJALNA RADNICA, NAPAD