Regija

CIPELARILI DEČKA IAKO SE NIJE OPIRAO: Ispitani policijski nasilnici u Mostaru, prijeti im pet godina zatvora

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvojicu policijskih nasilnika, koji su prije deset dana pretukli mladića u središtu Mostara, ispitali u utorak u tome gradu pripadnici Federalne uprave policije, a županijsko tužiteljstvo ih tereti za zlostavljanje u službi zbog čega mogu biti osuđeni na oet godina zatvora.

 Policijski djelatnici Armin Vrače i Jusuf Penava dali su iskaz u prostorijama Federalne uprave policije koju je županijsko, hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo angažiralo za provođenje dijela istrage. Županijski tužitelj Spomenko Jukić potvrdio je medijima da je formirao kazneni predmet zbog policijskog nasilja te da uskoro očekuje izvješće Federalne uprave policije nakon čega će odlučiti o poduzimanju daljnjih koraka.

“Izvješće još nije dostavljeno jer se očekuju još određeni podaci. Očekujem da će policijski izvještaj biti uskoro dostavljen”, rekao je Jukić. Dodao je kako će nakon toga saslušati policajce Vraču i Penavu. Njima se na teret stavlja kazneno djelo zlostavljanja u službi zbog čega, ako budu osuđeni mogu dobiti zatvorsku kaznu od tri mjeseca do pet zatvora.

Policijski djelatnici Armin Vrače i Jusuf Penava suspendirani su odmah nakon što je objavljen video zapis kako premlaćuju Slavena Barišića u središtu Mostara, iako se on uopće nije opirao. Zbog ovoga policijskog nasilja održani su prosvjedi, a Vlada Hercegovačko-neretvanske županije naložila je hitno imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja policije u županiji, ali i drugih policijskih tijela kako bi protiv njih mogao biti pokrenut i stegovni postupak.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, mostar