Sport

Izbornik Horvat: Prvi je cilj selektirati igrače koji mogu igrati u oba pravca

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat u ponedjeljak je u zagrebačkom hotelu Westin na okupljanju igrača, koje čekaju tri utakmice EHF Euro Cupa, istaknuo da je prvi cilj selektirati igrače koji mogu igrati u oba pravca.

"Popis je 'šareniji', ima nešto starih i nešto novih lica. Veselimo se utakmicama, a čeka nas dosta stvari koje moramo isprobati. Na SP u Egiptu i u kvalifikacijama za OI u Tokiju veliki problem nam je bio što imamo puno igrača koji igraju samo u jednom smjeru, obrana ili napad, pa smo morali raditi puno izmjena. Zato nam je prvi cilj da selektiramo igrače koji mogu igrati u oba pravca i da tako smanjimo izmjene, barem na jednu, što bi bilo zadovoljavajuće. Nemamo vremena za lutanje, sve je ovo dio priprema za EURO u Slovačkoj i Mađarskoj u siječnju 2022. godine, a mi na svako natjecanje idemo s najvišim ciljevima", izjavio je na konferenciji za medije izbornik Horvat.

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i koronvirus zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu. Luka Cindrić je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavio je Covid-19. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 rukometaša.

Uoči okupljanja reprezentacije na konferenciji za medije, uz izbornika Hrvoja Horvata, predstavljena su i dva nova člana stručnog stožera. Riječ je o pomoćniku izbornika, velikanu i jednom od najboljih igrača rukometa u povijesti, Ivanu Baliću, te treneru vratara Ninoslavu Paveliću.

"Ovo je nova uloga, a prije toga puno sam razgovarao s izbornikom Horvatom. Mislim da pričamo istim jezikom i da isto razmišljamo. Rukomet volim, to je moj život i zato sam se odlučio vratiti. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru, a za to treba vremena. Hrvatska ima potencijala i možemo to napraviti. Ima dosta mladih igrača i treba imati malo strpljenja. Igra na kvalifikacijama za OI je bila bolja negoli na SP u Egiptu i sada treba ići naprijed", kazao je pomoćni trener Ivano Balić.

Prvi susret sa Slovačkom igra se u srijedu, 28. travnja, u 19.00 sati u Areni Varaždin, a u tom susretu je Slovačka službeno domaćin. To je trebao biti susret 1. kola EHF EURO Cupa, ali je u posljednji trenutak otkazan zbog "lockdowna" u Slovačkoj. Drugi susret na rasporedu je u četvrtak u 18.00 sati, također u Areni Varaždin. U subotu, 1. svibnja, Hrvatsku će u Veszprem Areni dočekati Mađarska. Taj susret počinje u 14.10 sati.

 

Popis igrača za susrete sa Slovačkom i Mađarskom:
1. IVAN PEŠIĆ – MEŠKOV BREST
2. MORENO CAR –  NEXE
3. MATEJ MANDIĆ – IZVIĐAČ CO
4. DAVID MANDIĆ – PPD ZAGREB
5. LOVRO MIHIĆ –  WISLA PLOCK
6. KARLO GODEC – DUBRAVA
7. IVAN ČUPIĆ –  VARDAR 1961
8. VLADO MATANOVIĆ – PPD ZAGREB
9. FRAN MILETA – NEXE
10. LEON ŠUŠNJA –  WISLA PLOCK
11. TOMISLAV KUŠAN – EUROFARM PELISTER
12. NIKOLA GRAHOVAC – PPD ZAGREB
13. VERON NAČINOVIĆ – CELJE PIVOVARNA LAŠKO
14. HALIL JAGANJAC – NEXE
15. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
16. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
17. IVAN MARTINOVIĆ – HANNOVER-BURGDORF
18. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE
19. MATEO MARAŠ – EUROFARM PELISTER

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rukomet, hrvoje horvat