Crna kronika

ZADAR: Istražni zatvor za trojicu napadača na 14-godišnjaka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sudac istrage zadarskoga Županijskog suda odredio je istražni zatvor trojici napadača na 14-godišnjaka prošlog tjedna u Zadru, potvrdila je glasnogovornica tog suda Dijana Grancarić.  

Za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju osumnjičeni su 15-godišnjak i 17-godišnjak, a 19-godišnjak je osumnjičen za nasilničko ponašanje. Dvojici maloljetnika i 19-godišnjaku zatvor je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoka i mogućeg ponavljanja kaznenog djela. 

U međuvremenu je za nasilje nad dječakom podnesena kaznena prijava protiv još jednog 15-godišnjaka. Njemu nije određen istražni zatvor, nego je pušten uz mjere opreza, što znači da ni na koji način ne smije dolaziti u kontakt s napadnutim maloljetnikom, rekla je sutkinja Grancarić.

Državno odvjetništvo priopćilo je na službenoj stranici kako se osnovano sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao 14-godišnjaka rukama i koljenom po glavi i tijelu, čime ga je doveo u ponižavajući položaj. 

Zajedno i u dogovoru, 17-godišnjak i 15-godišnjak napali su 22. travnja oko 20 sati u Zadru 14-godišnjaka s namjerom da ga teško ozlijede te su mu zadali više udaraca po glavi i tijelu, pri čemu je zadobio lakše ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZADAR, ISTRAŽNI ZATVOR