Hrvatska

Vidović Krišto: Pupovac iznosi laži i kleveće državu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto optužila je u petak Milorada Pupovaca (SDSS) za iznošenje laži i klevetanje hrvatske države, a Vladu da svojom šutnjom sudjeluje u "tim protudržavnim rabotama".

"Svjedoci smo da dijelovi hrvatske Vlade izravno kleveću hrvatsku državu i narod... jedan od koalicijskih partnera je iznimno vrijedan u kolektivnom vrijeđanju hrvatskog naroda, a to je Milorad Pupovac", kazala je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Njena je to reakcija na Pupovčev intervju Novom listu u kojem ju je prozvao kao zastupnicu koja širi antisrpsku histeriju zato što je zatražila da Hrvatski sabor na početku sjednice minutom šutnje oda počast žrtvama Domovinskog rata povodom 30. obljetnice agresije Srbije na Hrvatsku.

Vidović Krišto je rekla da Pupovac svojim djelovanjem negira presudu Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije o genocidu u Srebrenici, negira presudu Međunarodnog suda pravde vezano za agresiju Srbije na Hrvatsku te se bogati iz proračunskih sredstava pri čemu, tvrdi, postoje ozbiljne optužbe za korupciju.

Navodi i da SDSS-ovac uz potporu premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a konstantno iznosi laži iz Drugog svjetskog rata, kao i da zajedno provode scenarij po kojem postoje zabranjene teme.

"A hrvatska Vlada na to šuti i time sudjeluje u tim protuzakonitim rabotama", istaknula je Vidović Krišto.

Zbog navedenoga je uputila dopis Plenkoviću da se očituje o politici Vlade i odgovori na pitanja vezana uz odnos prema presudama Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, Međunarodnog suda pravde te glede poštivanja ugovora o EU.

"Neka se ne zanosi da će me prijetnjama, omalovažavanjem ili etiketiranjem ušutkati", poručila je Vidović Krišto premijeru Plenkoviću.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milorad pupovac, KarolinA Vidović Krišto