Hrvatska

Grbin: Epizoda u Slavoniji loša je za SDP i neće mu koristiti

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu kako je epizoda u Osječko-baranjskoj županiji, gdje SDP nije uspio prikupiti potpise za kandidaturu župana, loša za SDP i neće mu koristiti, stranka će se sada koncentrirati na izbore za županijsku skupštinu.

"Sve što se dogodilo u Osječko-baranjskoj županiji zasigurno neće koristiti stranci i zato se ispričavam svim našim članovima, biračima i simpatizerima. Nažalost, nismo uspjeli prikupiti potpise, i ne mogu reći da je to dobro", izjavio je Grbin za Hinu.

 Kazao je kako je to loše za SDP, te najavio kako će se stranka sada koncentrirati na izbore za županijsku skupštinu i pomoći drugim kandidatima, Goranu Kušecu u Osijeku i Marku Bogatiću u Belom Manastiru i drugdje koji nisu odgovorni za nastalu situaciju.

 Ustvrdio je kako SDP u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno u Slavoniji, čeka jako puno posla.

 Govoreći o prelasku SDP-ovaca Željku Sabi, isključenom SDP-ovcu iz Vukovara, istaknuo je kako tu za SDP nema nikakvih dvojbi.

"Ako je netko  umiješan u korupciju, ako je netko na taj način u politici obilježen, onda je naša odgovornost da se takvoj osobi zahvalimo. I to je SDP napravio i time pokazao smjer u kojem bi trebala krenuti ne samo naša stranka, nego čitava hrvatska politika jer ljudima poput Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, koja je još uvijek na web stranicama HDZ-a zavedena kao njihova članica predsjedništva, u politici naprosto treba reći doviđenja", izjavio je Grbin. 

Milanović čuva HV od politizacije 

Komentirajući  prepucavanja između predsjednika Republike i premijera koji tvrdi kako predsjednik Milanović politizira Hrvatsku vojsku, Grbin je rekao kako se događa upravo suprotno.  Milanović upravo "čuva Hrvatsku vojsku od politizacije koju pokušavaju provesti HDZ i Plenković", izjavio je, navodeći kako Milanović radi ono što mu je Ustavom zacrtano.

 "Premijer Plenković bi trebao shvatiti da Hrvatska vojska nije njegova prčija, da se s njom može ponašati kako želi. Hrvatska vojska ima ulogu u hrvatskom društvu, a predsjednik Republike je taj koji u ovom trenutku čuva da ta uloga ne postane politička, i to radi dobro", poručio je Grbin.

 Na Plenkovićeve izjave da se Milanović trudi igrati čelnika opozicije, umjesto Grbina, predsjednik SDP-a uzvraća kako premijer time pokazuje koliko se ustvari boji svega što se danas događa u hrvatskom društvu, a to je otkrivanje brojnih afera HDZ-a.

"Danas naprosto nemamo niti jednog ministra koji nije na ovaj ili onaj način upleten u neku aferu. Stoga umjesto da razmišlja o drugim političkim strankama i govori o njima, vrijeme je da Plenković počne raditi svoj posao", zaključio je  Grbin.

Vladu je pozvao da napokon krene sa sustavnim uređivanjem područja rada, odnosno s rješavanjem radničkih prava, pogotovo u korona krizi, kada brojni rade od kuće i putem aplikacija.

"Obje skupine radnika su u sivoj zoni, njihova prava nisu regulirana. Prvi maj je prilika da o tome govorimo jer je neprihvatljivo da se odgađa izmjena Zakona o radu", poručio je Grbin koji je s kandidatkinjom za pulsku gradonačelnicu Sanjom Radolović položio vijenac na spomen ploči palim radnicima 1920. godine na trgu Portarata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

peđa grbin, sdp