Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio kino-ulaznice za komični kriminalistički hit HOLLYWOODSKA PREVARA

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 10. 05. do 12.00 sati portal politika+ i „Editus d.o.o.“ organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju 3X2 kino-ulaznice za komični  kriminalistički hit HOLLYWOODSKA PREVARA (COMEBACK TRAIL) za jedan od multipleksa „CineStar“ u Hrvatskoj: Zagreb: Branimir Mingle Mall, Avenue Mall, Arena IMAX, Zadar, Vukovar, Varaždin, Šibenik, Split: Joker i 4DX Mall of Split, Slavonski Brod, Rijeka, Pula, Osijek i Dubrovnik i/ili „Cineplexx“ u Hrvatskoj: City Center One Zagreb East i City Center One Split u kojima se prikazuje predmetni film. Dobitnici moraju osvojene kino-ulaznice iskoristiti isključivo od PONEDJELJKA 10. 05. do NEDJELJE 16. 05. za bilo koju predstavu u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ osim u Gold Class, IMAX, 3DX i/ili MD4X dvoranama. 

https://www.blitz- cinestar.hr/cinestar/ hollywoodska-prevara/7562/ 20210505.

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU: Marko Cunjek Zagreb, Duje Maraš Solin i Marina Kalaica Split.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ bi željeli pogledati film.

 

Dobitnici nagradnog natječaja neće biti posebno obaviješteni o osvojenim kino-ulaznicama. Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici osvojene kino-ulaznice mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“, za regularne dvorane (dakle, ne Gold Class, IMAX i/ili 4DX dvorane u multipleksima „CineStar“, odnosno MD4X dvoranu u multipleksima „Cineplexx“) od PONEDJELJKA 10. 05. do NEDJELJE 16. 05.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumac koji je u filmu HOLLYWOODSKA PREVARA ostvario lik Maxa Barbera?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com

 

HOLLYWOODSKA PREVARA (COMEBACK TRAIL)

SAD, UK, 2020.

Redatelj: George Gallo

Glumci: Robert de Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Emile Hirsch, Zach Braff

Žanr: komedija, kriminalistički

Trajanje: 104 minute

Budžet: 25 milijuna USD

Producentske tvrtke/Distributer: Cloudburster Entertainment/StoryBoard Media/March On Productions/Editus d.o.o.

Službena web stranica: https:// cloudburstentertainment.com/ comeback-trail

Ovakvu vratolomiju Hollywood još nije doživio!

Max Barber (Robert de Niro) je hollywoodski producent niskobudžetnih filmova koji će napraviti ili reći sve samo da uspije snimiti svoj film. Walter Creason (Zach Braff) je Maxov nećak i partner, vječiti optimist, koji ne zna ništa o mutnim poslovima i samo želi snimati filmove.

Maxov zadnji film propada u kinima i ostavlja Maxa u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu (Morgan Freeman) koji mu prijeti ubojstvom. U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova Duke Montana (Tommy Lee Jones) razmišlja o samoubojstvu dok dane provodi opijajući se u svojoj sobi. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života. Spletom okolnosti Max saznaje da u slučaju pogibije glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku i odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti upravo Duke Montana. No stari pijanac odbija poginuti na setu i preživljava sve klopke koje mu Max postavlja. U tom procesu nastaju sjajne filmske scene koje Max ne može zanemariti. Uskoro uviđa da pred sobom ima film Oscarovskog potencijala, odustaje od prvotnog plana i odlučuje završiti film. Naravno takav scenarij ne sviđa se Reggieu.

Redatelj filma „Hollywoodska prevara“, George Gallo, naglašava da iako je film komedija, nije htio previše veseo ugođaj koji je karakterističan za komedije jer u biti filma je, ipak, plan za ubojstvo. U mnogočemu „Hollywoodska prevara“ je podvojeni film. Jedan dio priče se fokusira na prevaru i pokušaj ubojstva, a drugi dio na snimanje filma.

U kinima od 06. svibnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLITIKA+, Editus d.o.o., KINO, FILM