Hrvatska

UTVRĐUJU SE OKOLNOSTI NAPADA: U Splitu napadnut kombi Ujedinjene desnice

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kombi koji je služio za predizbornu promidžbu kandidata Ujedinjene desnice za gradonačelnika Splita Marija Popovića napadnut je u četvrtak poslijepodne, ali, prema informacijama iz policije, nitko nije ozlijeđen.

"Oko 17,30 sati dobili smo dojavu da je u Žnjanskoj ulici razbijeno vjetrobransko staklo na kombiju, ali prema našim prvim saznanjima, nema ozlijeđenih", rekla je za Hinu glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Antonela Lolić, dodajući kako je na teren izašla policija kako bi utvrdila okolnosti u kojima se to dogodilo.

Iz koalicije Ujedinjene desnice, koju čine HSP i Hrvatski suverenisti, izvijestili su kako je nepoznati počinitelj opekom pogodio kombi koji je preko razglasa puštao njezine promidžbene poruke.

"Za upravljačem kombija bio je Jakoslav Rojnica, bivši politički zatvorenik Golog otoka, koji je u tom logoru proveo tri godine i jedan dan, a u ovom je napadu pretrpio šok", izjavio je kandidat te koalicije za splitskoga gradonačelnika Mario Popović. Po njegovim riječima, čovjek koji je robijao za Hrvatsku "sad je doživio napad i bio životno ugrožen".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, napad, desnica